Xavier López

Biografia

Xavier López Ortín (Vimbodí i Poblet, 1980) és un entusiasta de l'educació com a eina de transformació personal i social, i defensor del paper fonamental que hi té la comunitat educativa. Mostra una gran passió pel lideratge educatiu i pel treball en equip a l’hora de generar millores educatives rellevants i amb sentit, sempre respectant el benestar emocional i fomentant la creativitat i la col·laboració entre iguals.

És mestre i graduat en Educació Primària, amb un màster oficial en Recerca en Didàctica, Formació i Avaluació Educativa, així com postgraus en Direccions de Centres i Serveis Educatius i en Expressió, Comunicació, Llenguatges i Interculturalitat a la Pràctica Socioeducativa. Destaca per la seva capacitat de crear, liderar, implementar i avaluar projectes innovadors.

Ha assumit responsabilitats directives en centres educatius públics de Barcelona i actualment dirigeix el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat V. També exerceix com a assessor de processos de transformació educativa i com a formador de formadors. És així com contribueix a convertir els centres educatius en organitzacions que aprenen, des de la premissa que tot allò que es desenvolupa en l’àmbit de l’educació ha d’arribar a les aules i fer que les escoles i instituts esdevinguin entorns d'aprenentatge acollidors, que no només preparin per a la vida, sinó que siguin la vida mateixa.

És professor associat a la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona i col·labora activament en diverses institucions i organitzacions, com ara EduCaixa, UCL - Institute of Education de Londres, l'Associació de Mestres Rosa Sensat, la Fundació Carulla, la Diputació de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Fundació Bofill i els Futurs de l'Educació.

L'any 2020 va publicar, també a Columna Edicions, el llibre Mestres d'un mestre, on reflexiona, des de la seva pròpia experiència, sobre la necessitat d’una educació humanitzada i de qualitat tot compartint coneixements i bones pràctiques per a la seva millora.

Twitter: @xlopez80

Llibres del l'autor